Totaal aantal pageviews

Beste schepen Denise Melis De Lamper,vrienden en sympathisanten van ‘t Fakkeltje, van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie.
Namens mijn bestuur en mezelf wens ik jullie en de familieeen vreugdevol, gelukkig maar vooral een gezond 2019 toe…..Een jaar is zo voorbij en dan blikken we even terug
2018 was voor ons 30 jarig bestaan een jubileumjaar met als hoogtepunten,….het feestweekend,receptie en sprekers op zaterdag, op zondag de muziek met  Little Dixtie….wat de overige activiteiten betrof hadden we in April ons lenteontbijt, de dankavond voor onze medewerkers . In september gingen we met de autocar naar het congres van de federatie vrijzinnige centra in Gent met bezoek aan de plantentuin van de universiteit….De dirigent van het VUB orkest, JurgenWayenberg ,kwam uitleggen hoe het er achter de schermen van een symfonisch orkest aan toe gaat. Het was een zeer  leerrijke, amusante en gesmaakte zondagmorgen …….In oktober ontvingen we Professor  J.P. De Greve die over het leven, werk en liefdesleven van Einstein  kwam vertellen. Er werd geluisterd met rode oortjes en een blos op de wangen.  …Ontbijt met bubbels in december en gans het jaar een goedsamenwerkingsverband met onze Grijze Geuzen i.v.mactiviteiten, zorgde voor een welgevuld 2018.
Er waren dat jaar ook verkiezingen binnen de vrijzinnige gemeenschap n.l. bij de IMD waar onze voorzitter spreker Jim Van Leemput vervangen werd door Jef Wellens van Lier. Ook  UVV of het Huis van de Mens kreeg een nieuwe voorzitter Freddy Mortier kwam in de plaats van Sylvain Peeters.
We krijgen terug een vrijzinnige humanistische uitzending op de openbare omroep naast de erkende erediensten op zondag. Dit na overleg met de minster van media Sven Gatz. Met dank aan Freddy en Wim Van Rompay van het vrije woord.
Nu ga ik eventjes onze medewerkers en bestuur in de bloemetjes zetten die 156 dagen per jaar als vrijwilligers bereid zijn om  ‘t Fakkeltje open te houden en jullie als gasten te verwelkomen, voor een babbel, een drankje of gewoon voor de gezelligheid. De activiteiten van GG en OVM zijn nog bijkomende openingsuren die door het VZW bestuur ingevuld worden. Dus chapeau en een welgemeende dank aan medewerkers en bestuur vzw. Graag een applausje aub.….Hiermee wil ik ook zeggen dat we constant en zeer gedreven bezig zijn met wat ons nauw aan het hart ligt n.l. het Fakkeltje, en we hopen dat nog enkele jaren vol te houden.
Tenslotte wil ik ook de gemeente Zwijndrecht bedanken voor hun financiële steun die er mede voor zorgt dat we jullie hier kunnen verwelkomen. Ook de instelling morele dienstverlening Antwerpen wens ik te bedanken voor het ondersteunen van onze activiteiten.
Ik heb nog  een punt en dat is: Onze drankprijzen zijn de laatste 3 jaar niet gestegen en vermits alle brouwerijen en handel hun prijzen in Januari aangepast hebben zijn we verplicht binnenkort een  lichte verhoging toe te passen, maar we blijven democratisch.
En laat ons nu het glas heffen en er nog een prettige dag van maken op een vrijzinnig, vreugdevol 2019. Ik dank u .GEZONDHEID.

Michel Van Esbroeck                                                                                                       26 januari 2019.
Voorzitter VWC Zwijndrecht, ’t Fakkeltje.